Publicaties

Publicaties van PraktijkDOM

Lustrum Praktijk DOM nieuwsbrief 2016

nov 28, 2016

Praktijk DOM viert zijn lustrum na 5 bewogen en leuke jaren. We zijn erg gegroeid en blijven ons graag ontwikkelen. Wat een goed gevoel hoeveel mensen ons hebben gesteund: Dank!

Lees verder

Wat als de dokter het niet weet?

apr 6, 2016

In het voorjaar van 2016 stond er een artikel van Osteopathie en Mesologie in het For You Magazine; Wat als de dokter het niet weet? Osteopaten en Mesologen voor jou en je baby

Lees verder

Osteopathie en Zwanger worden

sep 25, 2015

Zwangerschap is een veel besproken onderwerp, zowel bij een zwangerschapswens, het moment van zwanger zijn en na de bevalling. Osteopathie kan van grote waarde zijn. Wetenschappelijk is er ook steeds meer terug te vinden over de grote winst die osteopathie kan leveren.
Hier een artikel van Ouders van Nu

Lees verder

Stofje in longen baby brengt bevalling op gang

jul 8, 2015

Recent is een onderzoek gepubliceerd waarbij een stofje, 2 eiwitten, in de longen van de baby is gevonden welke hoogstwaarschijnlijk de bevalling op gang brengt.

Lees verder

Kinkhoest in het algemeen

nov 26, 2014

Kinkhoest wordt veroorzaakt door een bacterie, met name bij kinderen tot 14 jaar. Dit artikel geeft algemene informatie over wat kinkhoest is en de verspreiding hiervan.

Lees verder

Acupuntuur bij depressie

okt 18, 2013

Acupunctuur aan te raden bij matige tot ernstige depressie:
Recent onderzoek toont aan dat acupunctuur en counseling beiden een positief effect hebben op patiënten met een matige tot ernstige depressie. Onderstaand artikel is terug te vinden in de Acupunctuurgids.nl

Lees verder

Osteopathie en assymmetrie bij baby’s

okt 14, 2013

De impact van een Osteopathische behandeling bij kinderen met plagiocephalie, een asymmetrie van het hoofd. Artikel van Pub Med, 2011.

Lees verder

Manuele therapie en spannings hoofdpijn

okt 4, 2013

Op 24 september 2013 is er een bericht op de nieuwspagina van het VUMC verschenen over resultaten van manuele therapie als behandeling bij chronische spierspanningshoofdpijn. Binnen de osteopathie wordt geregeld gewerkt met technieken zoals te vinden bij de manuele therapie. Dit bericht willen we graag voor een groter publiek bereikbaar maken en vermelden het daarom…

Lees verder

Acupunctuur bij slapeloosheid

jun 24, 2013

Een oplossing voor slaapproblemen is acupunctuur, naast slaapmiddelen. Onderzoek toont dezelfde resultaten zonder de bijwerkingen.

Lees verder

Eczeem en huidirritatie bij baby’s en kinderen

mrt 4, 2013

Huidproblemen kunnen erg vervelend zijn voor kind en ouder(s). Vaak is er jeuk en irritatie, waardoor de huid kapot gekrabd wordt en met name baby’s ’s nachts wakker worden. Bij oudere kinderen kan er zelfs een sociale belasting plaatsvinden, omdat ze er anders uitzien. De huisarts of specialist schrijft veelal een verlichtende (hormoon)zalf voor, maar…

Lees verder