CASUS UIT DE PRAKTIJKKinesiologie

Waarbij PRIMAIRE REFLEX INHIBITIE werd toegepast.
N.B. omwille van de privacy van de betreffende personen zijn de namen veranderd.

Elske, geboren: 10-10-2010. Zij is ongeveer elf maanden bij het eerste bezoek half september 2011.
Redenen komst:

  • weigert speen
  • eet slecht, is aan borst (en moeder) verknocht
  • is snel afgeleid en stopt met eten
  • slaapt slecht, dit wordt steeds erger
  • ter preventie
  • haar ontwikkeling is gestagneerd, zij kan alleen omrollen.

Voorgeschiedenis:
Elske is na 30 weken en vier dagen op artsbesluit met de keizersnede geboren nadat men haar eerst in de baarmoeder had gedraaid, vanwege een ongunstige ligging en verstrengeling van de navelstreng. Zij kwam in de couveuse en kreeg de 2e en 3e dag ademondersteuning (om haar longblaasjes te openen). Ter ondersteuning van haar longfunctie kreeg zij injecties.

Na een week werkt haar maagdarmstelsel. Zij krijgt vier weken sondevoeding.
Na 34 weken wordt Elske voorzichtig door moeder gevoed, maar omdat Elske tijdens de voeding inslaapt, moest dit na twee weken weer worden afgebroken. Na twee weken komt de zuigreflex goed op gang. Maar haar HB = 4 (veel te laag). Elske verandert van ziekenhuis, dichter in de buurt waar haar ouders wonen.

Na 34 ½ week is Elske volgens haar moeder op sterven na dood, zij krijgt een bloedtransfusie.
Elske heeft in het ziekenhuis te weinig voeding gekregen (zij werd ’s nachts principieel niet gevoed!), zij was ondervoed en had honger.

Met 36 weken gaat Elske naar huis, gewicht 2 kg. Zij moet elke vier uur gevoed worden en is ‘s nachts vaak wakker.
Elske krijgt nog te kampen met: een virus, hoesten, uitputting, vurige rode vlekken in gezicht en buik die de artsen niet kunnen duiden, zink tekort, weer te laag HB, in mei 2011 waterpokken, augustus 2011 oorontsteking. Haar nek is koud, zij heeft bij huidcontact tijdens voeden zweetplekken op arm en kruin.
Motoriek: zij kan omrollen sinds Mei, maar doet er verder niks mee.

Tijdens de intake blijkt dat Elske  vier ongeremde Primaire reflexen heeft: de Moro, de palm r., de RBR., en de AZR..
Tijdens het inhibitie traject van de vier Primaire reflexen viel de moeder op na inhibitie Moro r.; zweetplekjes verdwenen, Elske slaapt beter overdag en ’s nachts meteen na de voeding, ze trekt nu haar beentjes onder zich in kruipstand, ze reageert nu duidelijk op haar naam, ze is erg verkouden.

Na inhibitie Palm r.; kou is uit haar nek weg, knijpt keihard (pincetgreep) in borst, is erg onrustig tijdens drinken en ’s nachts.
Na inhibitie overige 2 reflexen plus een stressrelease van met ongeremde P.R verbonden stress: Elske heeft 1 dag koorts, 2 nachten doorgeslapen, Elske knijpt niet meer, is blijer ’s nachts, brabbelt (kletst), voor het eerst na een maand weer wat vast voedsel (boerenkool) gegeten.

Begin januari 2012 bericht Elske ’s moeder mij: het gaat heel goed met Elske, zij gaat met sprongen vooruit. Ze is vrolijker, slaapt goed, eet beter en heeft haar bewegingsachterstand ingehaald. In 2 ½  maand heeft ze zich ontwikkeld van omrollen (oktober), via kruipen tot lopen aan de hand, vlak voor Kerstmis.     

Afspraak?
Om en afspraak te maken heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. Wel raden wij altijd aan met de huisarts te overleggen en deze in te lichten over u behandelingen. Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze website, of contact opnemen met de betreffende therapeut.