Lustrum DOMPraktijk DOM viert zijn Lustrum!

5 jaar geleden zijn wij, Arvid en Martine, Praktijk DOM gestart als praktijk voor aanvullende gezondheidszorg. Nu vieren we met veel plezier ons eerste Lustrum.
Wat 15 jaar geleden voor ons begon als een droom, kreeg 6 jaar geleden vaste vorm door de huur van ons pand aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Hier zijn we na een aantal maanden flink verbouwen begonnen met het opbouwen van een mooie praktijk. Begin 2012 hebben we de eerste patiënt welkom geheten binnen Praktijk DOM en sindsdien zijn we hard gegroeid. In 5 bewogen jaren is de praktijk uitgebreid met soms wisselende bezetting. We zijn voor een aantal therapeuten een mooie springplank geweest voor een eigen praktijk, anderen zijn blijven groeien binnen onze locatie. Momenteel zijn er 10 therapeuten werkzaam vanuit 7 verschillende disciplines, allen als aanvulling op de reguliere gezondheidszorg. Hieronder kunt u verder met ze kennis maken.

Graag willen we u allen hartelijk danken voor uw vertrouwen in ons en uw ons contact samen. U bent te allen tijde welkom om langs te komen in de praktijk, of bij een van ons persoonlijk.
                                                         Arvid, Martine, Eva, Marjolein, Fineke, Liese, Chitra, Patrick, Marjoleine, Lilian.

Mesologie
Mesologie koppelt kennis uit de reguliere geneeskunde aan inzichten uit de complementaire geneeswijzen. De Mesoloog maakt gebruik van kennis over de reguliere geneeskunde, homeopathie, Traditionele Chinese Geneeskunde, ayurveda, orthomoleculaire geneeskunde en psychologie.

Acupunctuur
Acupunctuur is een geneeswijze die 5000 jaar geleden ontstaan is in China. Het werkt door het zetten van kleine naalden op de meridianen om de doorstroming van energie te stimuleren. Meridianen zijn energiebanen die ervoor zorgen dat de energie gelijk verdeeld wordt over het lichaam.

Coaching
Psychodynamische therapie is dat lichaam en psyche in balans zijn. Voorbeelden van technieken zijn NLP, RET, visualisaties, traumatherapie, rouwverwerking, systemisch werk en innerlijk kind werk. In de sessies staan warmte, humor en vertrouwen centraal.

Hypnotherapie
Fysieke klachten zijn ook vaak een ingang tot emotionele en/of psychische blokkades. Er wordt gewerkt d.m.v. gesprekken en energetische en/of andere therapeutische behandelingen. Het vertrouwen in de samenwerking is de belangrijkste schakel, vandaar dat er een klik moet zijn voor cliënt en therapeut.

Osteopathie
Osteopathie is een manuele geneeswijze, waarbij bewegingsapparaat, organen en weefsels van het lichaam onderzocht en behandeld worden. Hierbij worden alleen de handen als hulpmiddel gebruikt.

Ayurveda
Ayurveda is een duizenden jaren oude wetenschap, ontstaan in India, welke ook in de westerse wereld goed toepasbaar is bij de behandeling van gezondheidsklachten. Dit, omdat de Ayurveda werkt met universele principes zoals de tegenstelling warm en koud, waarbij de kwaliteit warm wordt gebruikt om bijvoorbeeld slijm op te lossen en de kwaliteit koud bij het tegengaan van ontstekingen.

Hypnobirthing course in English
Bevallen op een rustige wijze met behulp van nieuwe ademhalingstechnieken. Aan de hand van een cursus van 5 avonden worden u en uw partner voorbereidt op de bevalling. Deze cursus wordt gegeven in het Engels. Child Birth Classes Offering a comprehensive Childbirth Preparation program in English which promotes a natural approch to Childbirth, with the philosophy of Lamaze. These are also offered through ACCESS.